Loading...
Stappenplan 2018-07-06T12:41:39+00:00

Stappenplan

Om een hypotheek goed te kunnen regelen, zullen we samen een aantal stappen doorlopen. Zo weet u zeker dat alle onderwerpen met u worden doorgenomen en dat u uiteindelijk de hypotheek afsluit die bij u past.

Het stappenplan bestaat uit 5 onderdelen. Wat u hier leest is een korte samenvatting. Het hele stappenplan kunt u hiernaast downloaden en op uw gemak doornemen.

In het kort

Stap 1 | Oriënteren
Kennis maken, bespreken van uw wensen en globale berekening of uw wensen haalbaar zijn.

Stap 2 | Inventarisatie
Gesprek met belangrijke onderwerpen zoals; wilt u verbouwen, heeft u eigen vermogen etc. Alle benodigde documenten en informatie worden verzameld. Ook uw persoonlijke situatie wordt verder geïnventariseerd, zodat die volledig helder is voor ons advies.

Stap 3 | Advisering
Indien alle informatie over uw persoonlijke situatie volledig duidelijk is, wordt berekend of de hypotheek op basis van al die informatie nog steeds haalbaar is en wordt de maandlast berekend. Tevens wordt, aan de hand van uw wensen en mogelijkheden, gekeken welke geldverstrekker het beste aanbod voor u heeft. Er wordt een financieel plan gemaakt, waarbij uw situatie bij overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en pensioen wordt doorgerekend.

Stap 4 | Afhandeling
Alles is nu bekend en met u doorgenomen. Het voorstel kan bij de geldverstrekker worden opgevraagd. Nadat het voorstel door u is ondertekend, gaat de administratieve afhandeling van de hypotheekaanvraag beginnen. Dat is veel werk, waar u gelukkig niet veel van merkt. Als dat allemaal gebeurd is moet de hypotheekakte door u ondertekend worden bij de notaris. Voordat die laatste stap wordt gezet, controleren wij uiteraard of alles daadwerkelijk klopt, zodat u met een gerust hart naar de notaris kunt.

Stap 5 | Nazorg 
Nadat de hypotheek is geregeld, kan er natuurlijk van alles veranderen. Zowel bij u als op het gebied van wettelijke regels en belastingen. Wij houden u op de hoogte van wijzigingen die op uw hypotheek van toepassing zijn en stellen het op prijs indien u ons ook op de hoogte brengt van wijzigingen in uw persoonlijke situatie.

Het kan natuurlijk ook zijn dat u gedurende het jaar vragen heeft over uw hypotheek, een gekoppelde verzekering of uw belastingaangifte. Om te voorkomen dat u dan met kosten wordt geconfronteerd en wellicht op basis daarvan de vraag niet aan ons stelt, bieden wij een Hypotheek Service Abonnement aan. U kunt ons dan te allen tijde bellen met vragen over uw persoonlijke situatie. Kijk bij tarieven voor de voordelen van het abonnement en de kosten hiervan.

Het regelen van een hypotheek is veel werk en dient zorgvuldig te gebeuren. Kwaliteit van de inventarisatie en het advies is daarbij van wezenlijk belang. Daarom worden door ons advies- en bemiddelingskosten gerekend. Uiteraard kan het goedkoper, maar wij kiezen voor kwaliteit in plaats van een lage prijs. Bovendien is de kans groot dat de ergernis van de slechte kwaliteit langer duurt dan de vreugde over de lage prijs en dat willen wij voorkomen.

Wij vinden het belangrijk dat u een goede hypotheek krijgt en dat u na afloop kunt zeggen:
Van der Pol – Financieel Advies: gewoon goed!

Download complete document